Printplaten bestukken

Bij R&R Electronics kunt u printplaten laten bestukken door onze experts met meer dan 35 jaar ervaring. Wij maken printplaten van de hoogste kwaliteit en we zijn van begin tot eind betrokken bij het proces. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteit waarborgen en u een oplossing voor elk probleem garanderen. Printplaten bestukken is een ingewikkeld proces dat vraagt om uitgebreide expertise die wij u kunnen bieden.

Wat betekent printplaten bestukken?

Printplaten bestukken is een lastige klus, het omvangt het bevestigen van verschillende componenten op printplaten. Het is een bevestigingsmethode van onderdelen op printplaten. Printplaten bestukken kan doorgaans op twee manieren. Bij de eerste manier plaatsen we de componenten in gaatjes, misschien kent u het wel als through-hole bestukken. Voor elk component boren we twee gaatjes in de stroombaan. Through-hole bestukken wordt veel gedaan door mensen die voor de hobby schakelingen bouwen op een experimenteerprintplaat.

De resterende bevestigingsmethode van onderdelen op een printplaat is Surface Mount Technology, misschien wel beter bekend als SMT. Bij deze methode maken we gebruik van SMD’s (Surface Mounted Device), dat wil zeggen: ‘onderdeel dat op de oppervlakte is gemonteerd’. Doorgaans zijn SMD componenten wat kleiner dan through-hole stukken. SMT kan zowel met de hand als machinaal worden toegepast. Het is erg secuur werk, componenten worden rechtstreeks op de printplaat gesoldeerd. De machines die R&R Electronics ervoor gebruiken heten Pick & Place machines. Na het bestukken van een printplaat heeft men een printed circuit board (PCB).

Het grote verschil tussen de twee bevestigingsmethodes is dat bij SMT de componenten op de printplaat worden gesoldeerd en dat er geen gaatjes worden geboord. Welke manier u ook wilt toepassen, bij R&R Electronics bent u aan het juiste adres om uw printplaten te laten bestukken.

Van ontwerp tot assemblage

Bij R&R Electronics kunt u met gemak aankloppen voor heel het proces. Wij maken elk type printplaat en bestukken deze op de correcte manier. Wij begeleiden het hele proces. Vanaf het ontwerp, tot de productie en de assemblage. Alle producten testen wij zorgvuldig voordat we ze aanleveren. Aan het einde voeren wij nog een keuring uit om er zeker van te zijn dat alles werkt naar behoren. Wij leveren u het totaalproduct aan, zodat u het alleen nog maar hoeft aan te sluiten en het meteen kunt gebruiken.

Hoogstaande kwaliteit bij R&R Electronics

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. R&R is er dan ook voor al uw oplossingen. Op die manier kunt u uw assemblages met een gerust hart aan ons uitbesteden. Wij zorgen ervoor dat al uw apparatuur met zorg wordt behandeld en dat er aan kwaliteit niks ontbreekt. Zit u al een tijd met de handen in het haar over assemblages die u zelf niet durft uit te voeren? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen en bieden u graag passend advies. Wie zien u graag snel voor al uw assemblage uitbestedingen.

pcb assemblage

Printplaten laten bestukken?

Bent u ook benieuwd geworden naar wat wij allemaal voor u zouden kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. We beantwoorden graag al uw vragen en luisteren aandachtig naar uw verhaal zodat we iedereen advies op maat kunnen geven. We zijn elke dag bereikbaar, bel of mail ons voor meer informatie over het bestukken van printplaten.