PCB assemblage

Zoekt u een vertrouwde partner voor PCB assemblage? Dan kunt u terecht bij R&R Electronics. Met onze jarenlange ervaring hebben wij een sterke positie opgebouwd als vertrouwd bedrijf dat elektronica ontwikkelt, produceert en assembleert. Zo verzorgen wij ook de assemblage van printplaten. Dit product is onmisbaar als basis voor vrijwel alle elektronische systemen.

R&R Electronics is de partner bij het ontwerpen en realiseren van printplaten, dit gebeurt volledig in eigen beheer op onze locatie in Sprang-Capelle. Interesse in PCB assemblage? Neem dan direct contact op!

PCB productie bij R&R Electronics

Door onze toonaangevende technieken en theorieën kunnen wij het proces van het begin tot eind voor u uit handen nemen. Dit betekent letterlijk vanaf de brainstormsessie over het product tot aan de oplevering van het meermaals geteste en geoptimaliseerde eindproduct. R&R Electronics kan voor u elke printplaat assembleren; of het nu gaat om geautomatiseerde assemblage of om het handmatig plaatsen van conventionele componenten. De printplaat assemblage wordt volledig op eigen locatie geproduceerd. Tijdens de PCB-productie doorlopen we een aantal stappen:

Stap 1

Aan het begin van de PCB-productie wordt soldeerpasta aangebracht op de printplaat met onze screenprinter. Deze screenprinter is voorzien van automatische pasta inspectie en kan pasta en lijm aanbrengen bij de assemblage van printplaten.

Stap 2

Na het aanbrengen van de soldeerpasta assembleren we vervolgens SMD-componenten met onze volautomatische Pick & Place machines. Elke machine beschikt over een vaste camera en zes high-resolution flight camera’s. Daarnaast zijn er ook nog eens zes koppen om componenten te kunnen plaatsen. Met de machines plaatsen we componenten zoals 0201, grote connectoren, sockets, BGA’s, etc.

Stap 3

Tot slot solderen we de printplaat assemblages op professionele wijze met behulp van onze Reflow oven. De Reflow oven kan, afhankelijk van het product, worden aangepast op temperatuur.

Kwaliteitsinspectie PCB-assemblages

Het controleren en testen van de printplaat assemblages is een cruciaal onderdeel van het productieproces. We testen de assemblage printplaten naderhand op kwaliteit. Dit doen we in een hiervoor speciaal ingerichte testruimte, om een optimaal resultaat te garanderen. U kunt ook op aanvraag een kwaliteitstest laten uitvoeren op de producten. Dit gebeurt uiteraard in overleg en volgens de gewenste productspecificaties.

pcb assemblage

PCB laten assembleren?

Wilt u een PCB laten assembleren? Of meer informatie over het ontwerpen van een PCB? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. R&R Electronics is er voor u gedurende het hele proces.